1 Ocak 2017 Pazar

PATATESLİ GÜL BÖREĞİ


MALZEMELER
 5 adet yufka
İçi için
4 adet iri patates
1 adet soğan
kırmızı biber,
karabiber,
maydanoz,
tuz,
sıvı yağ
İçi için sıvı harç
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta,
1,5 su bardağı süt
Üzeri için
yumurta'nın sarısı
çörekotu veya susam

YAPILIŞI
İçi için; tencereye suyu, tuzu, patatesleri koyalım ve patatesleri yumuşayıncaya kadar haşlayıp, ezelim.
Soğanı, maydanozu ince ince doğrayalım.Tavaya sıvı yağı, soğanı koyalım ve soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.İçine patatesleri, karabiberi, kırmızı pul biberi ilave edip, karıştıralım ve ılımasını bekleyelim.Daha sonra içine maydanozu ilave edip, karıştıralım.Yufkaları üst üste koyup, üçgen şeklinde dörde bölelim.Sıvı harcı için: bir kabın içine sıvı yağı, yumurtayı, sütü koyalım ve karıştıralım.Yufkaların üzerine sıvı harcı fırça ile sürelim ve patatesli harçtan koyup, rulo şeklinde saralım.İçe doğru kıvırıp, gül şekli verelim ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.Üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp, susam serpelim.Patatesli Gül Böreğimizi, önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Annemin çocukluğumuzdan beri sürekli yaptığı gül böreğini, fazla yapıp dondurucuda saklayabilirsiniz.Aniden misafir geldiğinde elinizin altında olur. 
 Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder