6 Ocak 2017 Cuma

İÇ PİLAV





MALZEMELER
2 yemek kaşığı tereyağ
çok az sıvı yağ(pilavın parlak olması için)
2 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu (pirincin beyaz olması için)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 çay bardağı çam fıstığı
1 su bardağı badem
1/2 su bardağı kestane
1 kase baldo pirinç
1 kase su
1 kaseden biraz az tavuk suyu
yarım demet dereotu

YAPILIŞI
Badem kavrulur.Tereyağ eklenir.Fıstık,kestane ilave edilir.
Yıkanan pirinç içine eklenir.Tuz,şeker,limon suyu eklenip biraz kavrulur.Kavrulduktan sonra tavuk suyu ve su ilave edilir. Hızlı ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
Ocak kapatıldıktan sonra dereotu ve karabiber ilave edilip demlenmeye bırakılır. 

Not:Zevke göre kuş üzümü ilave edilir. Bir gün öncesinden kestane ve badem suda bekletilerek kabukları soyulmuştur.
 Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder