9 Ocak 2017 Pazartesi

HUMUS



MALZEMELER
2 çay bardağı tahin
2 adet limonun suyu
250 gram nohut
3 diş sarımsak
Zeytinyağı
Pul biber
Kimyon 


HUMUS TARİFİ
Humusu yapmaya başlamadan önce bir gün evvelinden nohutları tuzlu suda bekletin. Ertesi gün ıslatılmış nohutları bir tencerede iyice haşlayın ve suyunu süzün. 
Suyunu süzdükten sonra nohutları ince delikli süzgeçten iki kere geçirin. Rondoya püre haline getirdiğiniz nohutları, tahini , limon suyunu, dövülmüş sarımsakları ilave edin ve bir güzel harmanlayın, üzerine tuzunu serpip tekrar karıştırın. 
Rondodan geçirdiğiniz bu karışımı bir tabağa yerleştirin ve üzerine kimyon,pul biber serpin üstüne zeytinyağı gezdirin. Son olarak üstünü domates, turşu ve maydanozla süsleyebilirsiniz.Çok sevdiğim besleyici humus yemeğe hazırdır.
Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder