1 Ocak 2017 Pazar

MANDALİNA PELTELİ İRMİK TATLISI




MALZEMELER

İrmik Tatlısı İçin

5 Çorba kaşığı şeker
5 çorba kaşığı irmik
2.5 su bardağı süt
1 paket vanilya

Mandalina Peltesi

1 su bardağı mandalina suyu
1/2 su bardağı su
1.5 çorba kaşığı pirinç nişastası
1/2 su bardağı şeker



YAPILIŞI

Benim gibi borcama döküp üzerine pelteyi dökmek isteyenler için ilk önce irmik tatlısı tüm malzemeler tencereye dökülerek tatlı göz göz oluncaya kadar pişirilir.Tatlı düzgün bir şekilde kalıba yayılır.Soğumaya bırakılır.


Pelte için tüm malzemeleri karıştırıp muhallebi kıvamına gelince altı kapatılır. Daha önceden pişirmiş olduğumuz irmik tatlısının üzerine dökülür ve soğumaya bırakılır .Kalıplara dökmek isteyenler içinse tam tersi uygulanmalıdır.İlk önce pelte sonra muhallebi dökülmelidir
Mevsimine göre farklı meyvalardan da pelte yapılabilir.

Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder