16 Mayıs 2016 Pazartesi

Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi


Merhabalar severek tekrar tekrar yaptığım güzel bir keki sizlerle 
paylaşmak istiyorum :))
Malzeme Listesi:

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı mavi haşhaş
  • 2 limonun kabuğunun rendesi
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • bir silme çay kaşığı zerdeçal
  • 2 su bardağı +1 dolu yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yapılışı:
  • Yumurta ile şekeri birlikte çırpın.
  • İçerisine sütü, yağı, limon suyunu, limon kabuğu rendesini ilave edip karıştırın.
  • Son olarak haşhaşı, zerdeçalı, kabartma tozunu ve unu da ilave ederek çırpın.
  • Kek kalıbını yağlayın 
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede  fırına verin.
  • Kek kabarıp kızarmaya başladıktan hemen sonra ısıyı 160 dereceye düşürüp, kürdan ile test ederek pişirin.
  • Fırından alınca soğumasını bekleyin ve dilimleyerek servise hazırlayın.




Afiyet olsun

4 yorum:

  1. Aylin ciğim ne güzel bir tarif bayıldım. En kısa sürede deneyeceğim. Sevgiler
    birgulunlezzetleri

    YanıtlaSil
  2. Aylin ciğim ne güzel bir tarif bayıldım. En kısa sürede deneyeceğim. Sevgiler
    birgulunlezzetleri

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim bende çok severek yapıyorum Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim bende çok severek yapıyorum Sevgilerimle...

    YanıtlaSil