16 Mayıs 2016 Pazartesi

Enginarlı Pilav Tarifi-Alaçatı Ot Festivali

Enginarlı Pilav Tarifi:

Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç,
  • 3-4 adet çanak enginar,
  • 2,5 bardak sıcak su,
  • 3-4 adet yeşil soğan,
  • bir miktar dereotu,
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı ya da tereyağı da kullanılabilir.
  • tuz,
  • karabiber (tercihe göre),
  • bir miktar tarçın,
  • dolma fıstığı,
  •  kuş üzümü,
  •  bir fiske toz şeker

      Yapılışı 
  •    Pirinçler tuzlu sıcak suda 15-20 dakika bekletilip, nişastası akıtılana kadar yıkanmalı. 
  •    Bir tencereye su koyarak içine birkaç damla limon ve tuz ilave edilip enginarlar istenilen  boyutta doğranarak yumuşayana kadar haşlamaya bırakılır.
  •    Yayvan pilav tenceresine yağı alın ve yağ kızınca pirinçleri ilave edip,tuzu ekleyerek kavurun.  
  •    İnce kıyılmış  taze soğanları da ilave edip  1-2  dakika birlikte  kavurun.
  •    Daha sonra kuşüzümü,dolmalık fıstığı ,tarçını,tuzu ve bir fiske şekeri tencereye atın.
  •    Enginarları süzdükten sonra tencereye ekleyerek üzerine sıcak suyu ilave edip önce harlı ateşte daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. 
  •    Demlenme aşamasında tencere kapağının altına temiz bir havlu kağıt koyalım.
  •    Pilav demlendikten sonra içine ince kıyılmış dereotunu ilave ederek karıştıralım.
  •    Daha sonra ılık servis yapalım.


    Afiyet olsun..........















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder