Enginarlı Pilav Tarifi:
Malzemeler
Malzemeler
- 2 su bardağı baldo pirinç,
- 3-4 adet çanak enginar,
- 2,5 bardak sıcak su,
- 3-4 adet yeşil soğan,
- bir miktar dereotu,
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı ya da tereyağı da kullanılabilir.
- tuz,
- karabiber (tercihe göre),
- bir miktar tarçın,
- dolma fıstığı,
- kuş üzümü,
- bir fiske toz şeker
Yapılışı
- Pirinçler tuzlu sıcak suda 15-20 dakika bekletilip, nişastası akıtılana kadar yıkanmalı.
- Bir tencereye su koyarak içine birkaç damla limon ve tuz ilave edilip enginarlar istenilen boyutta doğranarak yumuşayana kadar haşlamaya bırakılır.
- Yayvan pilav tenceresine yağı alın ve yağ kızınca pirinçleri ilave edip,tuzu ekleyerek kavurun.
- İnce kıyılmış taze soğanları da ilave edip 1-2 dakika birlikte kavurun.
- Daha sonra kuşüzümü,dolmalık fıstığı ,tarçını,tuzu ve bir fiske şekeri tencereye atın.
- Enginarları süzdükten sonra tencereye ekleyerek üzerine sıcak suyu ilave edip önce harlı ateşte daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Demlenme aşamasında tencere kapağının altına temiz bir havlu kağıt koyalım.
- Pilav demlendikten sonra içine ince kıyılmış dereotunu ilave ederek karıştıralım.
- Daha sonra ılık servis yapalım.
Afiyet olsun..........
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder