15 Aralık 2015 Salı

Peynirli Poğaça



Peynirli Poğaça İçin Malzemeler
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı  sıvı yağ
  • 3  veya 4  çorba kaşığı toz seker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 50 gr ilik margarin (1 çorba kaşığı kadar  )
  • 1 kucuk paket yasmaya   (1  çorba kaşığı toz mayada olabilir)
  • 2 tane yumurta beyazı içine sarisi üstüne sürülecek
  • alabildiği kadar un
 Poğçanın iç harci  
  • Beyaz peynir
Üzeri 
Yukarıda yazılan iki yumurtanın sarısı ve çörekotu

   Poğça Nasıl yapılır

  • Un  ve yumurtanın sarısı  hariç malzemelerin  hepsini iyice karıştırın daha sonra unu yavaş yavaş ekleyin hamurunuz kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur olsun ve iyice  yogurun ki güzel kabarsın .Hamurunuz sert olursa poğça da sert olabilir .Hamurunuzu iyice sarip 1,5  veya 2 saat yani hamurunuz iyice kabarana kadar  dinlendirin.
  • Daha sonra elinize yumurta büyüklüğünde hamur alarak içine peynir koyarak kapatın
  • 35 dakika önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına koyarak pişirin
  • Zevkinize göre iç malzemeyi değiştirebilirsiniz
  • Hatta ben bir miktar pekmez ve suyu karıştırarak burgu haline getirdiğim hamuru bu karışıma bulayıp daha sonra susama yatırarak simit yaptım harika oldu
  • Afiyet olsun herkese

1 yorum: