15 Aralık 2015 Salı

HACIBEY RESTAURANT

Merhaba Dostlarım 

Geçen hafta salı günü Lezzet yazarları olarak Hacıbey Ataşehir restauranta davet edildik.
Öğle yemeği arasında (12.oo-14.00 saatleri) blogcu arkadaşım Sarı mutfak-Hande ile birlikte bu davete icabet ettik.



Hacıbey Ataşehir'in girişinde 5 yıldızlı otel görünümünde çok şık bir mekan.

Sahibi İsmet Bey 1934 yılından beri dönercilik  işi ile uğraşmakta.Kendisi ile sohbet etme fırsatımız olduğu için bu konular hakkında bilgim var.İnsan hayatında en önemli şey insanın sevdiği işi yapması ona gönül vermesidir.İsmet Bey'in en çok dikkat ettiği şey yemeklerinde kullandığı malzeme'nin birinci sınıf kalitede olması.Diğer dikkat ettiği şeyse az çeşit bol lezzet felsefesidir.

Hacıbey'in ilk Bursa'dan gelip dükkan açtığı yer Kadıköymüş.Daha sonra mekanı Teşvikiye'ye taşımışlar , uzun süre orda devam ettikten sonra bu güzel yolculuğu Ataşehir de şık bir mekanla noktalanmış.
Etin lezzetli oluş sebebi, birincisi etin kaliteli seçimi(kuzu eti kullanılıyor) ,ikincisi ise kömür ateşinde yavaş yavaş pişmesidir.Yanında servis edilen közlenmiş patlıcan,biber salataları,piyaz da kullanılan farklı soslar ise şefin sırları arasında :) yanında servis edilen şıra,hardaliye ise eski gelenekleri sürdürme isteğini yansıtıyor.
Tatlı ise 5 çeşit ile sınırlı fakat Hacıbey bu lezzetlerin de hakkını vermiş.
Fiyat konusuna gelince oldukça makul.. 
Neden bu kadar düşük fiyatlar diye sorduğumuzda ise herkes Hacıbey'in eşsiz lezzetini tatsın  cevabını aldım.
Son olarak çay ikram ve de geniş bir otoparkı var.


Unutmadan  hediye için çok teşekkür ederiz :)

Umarım yazımı beğenmişsinizdir.
Şimdiden herkese afiyet olsun.....

3 yorum:

  1. Ne güzel anlatmışsın bu güzellikler içinde canım seni tanımakta çok güzeldi sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel anlatmışsın bu güzellikler içinde canım seni tanımakta çok güzeldi sevgiler

    YanıtlaSil