16 Aralık 2016 Cuma

SUSAM MANTOLU TUZLU KEK





MALZEMELER

1 su bardağı mısır unu

3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 tutam maydonoz
1 tutam dereotu
100 gr beyaz peynir
100 gr kaşar peyniri
tuz 
kabartma tozu
aldığı kadar un

MANTOSU İÇİN 
Tereyağı
Susam

Öncelikle yumurta, süt ve sıvı yağı karıştırıyoruz.Ardından peynirleri içine rendeleyip maydanozu ve dereotunu ince ince kıyıyoruz.Mısır ununu tuzu kabartma tozunu ve unu ekleyip çırpıyoruz.Kek harcı çok akıcı ve koyu kıvamda olmayacak şekilde alabildiği kadar un ilave ediyoruz.

Kek kalıbını yağlayıp susam serpiyoruz malzemeyi üzerine döküyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dk pişiriyoruz.Pişirme süresi fırından fırına değişebilir kontrol etmek gerekir.


not:Çırpma teliyle karıştırıyoruz,tuz az koyuyoruz ki peynir tuzlu olabilir.

Afiyet olsun









































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder