15 Aralık 2016 Perşembe

PERDE PİLAVI


PERDE PİLAVI




MALZEMELER

3 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı

5 bardak tavuk suyu (pirincin cinsine göre değişebilir biraz diri olacak)
2 adet tavuk budu, 1 parça göğüs (iyice haşlanıyor)
kuşüzümü,karabiber,tarçın,tuz,yenibahar,dolmalık fıstık,1su bardağı badem sıcak suda bekletip kabuklarını soyadım ve ikiye bölelim (yarısını kalıba dizmek için ayırın ),1su bardağı kestane 


HAMURU İÇİN

5 parça milföy hamuru

Tercihe bağlı olarak hamuru kendiniz de yoğurabilirsiniz. 


YAPILIŞI

İlk olarak tavuk butlarını ve tavuk göğsünü haşlayıp, didikleyip hazırlayalım suyunu pilavda kullanacağız
Tencereye iki yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip fıstık ve bademi ,kestaneyi kavurun (bu işlemi sıvı yağ ile yapın tereyağ hemen yanıyor)


Rengi dönünce pirinci ve tereyağını ekleyip kavuralım. Tavuk suyunu da ekleyip tuzunu da ayarlayıp kapağı kapatılır.Pilav tam olarak pişmeden diriyken didikleyip ayırdığımız tavuklar üzüm ve baharatlar ilave edilip iyice harmanlanır.
Pilavın yapılacağı kalıp tereyağı ile yağlanıp yarısını ayırdığımız bademler dizilir. Hafif un ile açılan milföy hamuru kalıbın içine bir kısmı dışarıya taşırarak yerleştirilir. Ocaktan indirilen pilav hafif soğutulduktan sonra kalıbın içine yerleştirilir.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirilir. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder