15 Aralık 2016 Perşembe

ERİŞTELİ MERCİMEK ÇORBASI


MALZEMELER
2 Su bardağı yeşil mercimek
1lt su
1 su bardağı el kesim erişte arzuya göre arpa şehriye de kullanılabilir.
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane

YAPILIŞI
Mercimek, su tencereye konulup haşlandıktan sonra salçaları da ilave edip en son erişteyi ekleyerek bir taşım daha kaynadıktan sonra tuz ve acı biberini ekleriz.
Tencere'nin altı kapatıldıktan sonra ayrı bir tavada tereyağ ve nanesini yaktıktan sonra üzerine dökülür.
İsteğe bağlı olarak sarımsaklı yoğurt hazırlanarak dökülebilir.

Afiyet Olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder