1 Haziran 2017 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI PAZI SARMASI



🌱MALZEMELER🌱
🖒1 kilo soğan
🖒1 su bardağı sızma zeytinyağı 
🖒3 su bardağı pirinç
🖒2 tatlı kaşığı tarçın
🖒2 tatlı kaşığı kuru nane
🖒1 çay kaşığı zerdeçal
🖒2 tatlı kaşığı tuz
🖒2 tatlı kaşığı şeker
🖒yarım demetten biraz fazla maydanoz 
🖒bir tutam dereotu
🖒yarım limon
🖒1 kahve fincanı dolmalık üzüm
🖒1 kahve fincanı dolmalık fıstık
🖒1.5 su bardağı su içine
🖒1 su bardağı ise sardıktan sonra üzerine
🖒3 demet pazı

🌱YAPILIŞI🌱
Pazılar sıcak suya batırıp çıkartılır.(Erimemesi için )
Tencereye zeytinyağı konulup fıstıklar hafif pembeleşir. Soğanlar doğranır.Tencereye konur. Biraz kavrulduktan sonra yıkanan pirinçler ilave edilir.
Pirinçlerin kırılmaması için tuz, şeker konur.
Daha sonra pirinçler kavrulduktan sonra 1.5 bardak su ilave edilir.Suyu çektikten sonra tüm baharatlar ilave edilip demlenmeye bırakılar.
Haşlanmış yapraklar ile sarılır.
Üzerine yarım limon sıkılıp 1 bardak su ilave edilip suyu çekene kadar pişirilir. 
Afiyet olsun 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder